foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Köszöntelek, Kedves Látogató!Bemutatkozás

Gyöngyiségek

Belépés

Legfrissebb hozzászólások

Az "Üzenet"

Méretek: 60x40 cm

 Anyaga: falap, elefántcsont gyanta, üveg, merített papír, libatoll, fémveret

Technika: Decoupage, Paverpol

   Ezzel a kompozíciómmal egy nemes hölgy íróasztalát álmodtam meg, melynek a címe: ÜzenetEgy könyvnek álcázott titkos doboz; egy levél; egy gyertyatartó és egy tintatartó hivatott felidézni a kort, melyben élt.
 
   Az asztallapot feketére alapoztam, majd antikoló festékkel kentem le, melyet helyenként visszacsiszoltam, néhol visszatöröltem. Finom vonalas repesztővel öregbítettem, melyet folyékony patinával emeltem ki és veretekkel díszítettem. A levél merített papírra készült, melyet teával színeztem; a szöveget stencillel vittem fel. Az írást követően a levelet Lacca Scurentével kentem át; széleit körbe égettem. A toll tartóját zöld üvegfestékkel festettem le, majd repesztettem. A repedéseket antik arannyal emeltem ki.
 
   A rátét díszek gipszből készültek, melyeket antik rózsaszínre festettem, majd füstfóliával tettem kopottassá, kissé ódonná. A tintatartót is füstfóliáztam a felső szélén, valamint a kupakján. A toll eredeti libatollból készült, melyet aranyszínűre fújtam; a végét fekete festékbe mártottam. A gyertyatartó kovácsoltvasból készült, melyre Paverpollal keményített borostyánt futtattam és kövesítettem.
 
   A doboz belsejét alapozás után borvörös színnel festettem, majd stencillel díszítettem; végül bársonylakkal kentem át. Paverplast porból és színtelen Paverpolból tejföl sűrűségű masszát kevertem, amit a doboz oldalára kentem. Némi szárítás után villával vonalakat húztam bele: ezzel imitáltam a könyv lapjait. Ugyanezzel a kencével áthúztam a borító tetejét is, ezzel érdesítve a felületet. Száradás után a könyv tetejét írásos stencillel díszítettem, majd száradás után színtelen Paverpollal lekentem. Újra Paverpol és Paverplast por keverése következett: ezúttal bronz színű Paverpollal dolgoztam. Tészta állagú anyagot gyúrtam, majd nyújtás után Paverpollal a könyvre ragasztottam. Elöl itt-ott meggyűrtem, a gerincére hengereket gyúrtam, majd belesimogattam. Száradás után réz és bronz színekkel festettem, majd lelakkoztam.
 
   A lapokat is megfestettem, majd viaszpasztáztam, ezután a világos részt és a lapokat is Lacca Scurentével öregbítettem. A hölgyet ábrázoló képet merített papírra dekupázsoltam, majd az előzőleg lefestett keretbe helyeztem, s végül lelakkoztam. A további díszítés ezúttal is veretekkel történt.

line

Utoljára frissítve: kedd, 09 január 2018 17:39

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « Könyv alakú doboz "Edgár" »

1 hozzászólás

Új hozzászólás

Kérlek, tölts ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl! Köszönöm!

Naptár

<<  Máj. 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031